LINKS

 

 

HippoQuiz

 

GÆT EN HINGST - og personen, der holder hingsten

Hvilken hingst er det
Foto: ©Erik Jørgensen
Stikord: Tyskfødt trakehnerhingst f. 1965 - hans mest internationalt berømte søn er lige optaget i Showjumping Hall of Fame - han er også far til DV's første guldmedaljehoppe

Svaret er: Donauwind e. Pregel/Boris, TAF 6502/DVE 252, og Paul Th. Mauritsen.

Donauwind blev født i 1965 i Tyskland hos Curt Krebs, Schimmelhof. Han virkede i den tyske avl fra 1968 til 1975.

Han blev importeret til Danmark i 1976 af Paul Th. Mauritsen, Sdr. Lie. Mauritsen havde også trakhenerhingstene Herbststurm, Schwarm, Ibikus, Raubritter samt hannoveranerhingsten Allegro.

Donauwind blev kåret i DV i 1976 med beskrivelsen: Passende stor hingst af særdeles god type. Kønt hoved, velansat hals, god skulder, velmarkeret manke, god overlinie. Føre velstillede lemmer. Lidt smalle forhove. Bevægelsen særdeles god.

Donauwind havde sit virke på Sdr. Lie fra 1976 til 1980. Han var meget populær og havde meget høje bedækningstal. Det første år havde han 185 bedækninger - og dengang foregik det hele ved naturlig bedækning.

Morten Thomsen og Diplomat
Foto: Morten Thomsen og Diplomat
Foto: ©Ib Nicolajsen - www.fotonic.dk

Donuawind havde også særdeles gode afkomsresultater, både på avlssiden og på ridesiden. Han var far til DV's første guldmedaljehoppe, Diana, der senere blev mor til bl.a. hingstene Diamond e. Allegro og Domino e. Luxemburg. Diamond var endvidere far til hingsten Diamant og guldmedaljehoppen Lykke af Stensvang.

Han var også far til sølvmedaljehoppen Hellas, der også var hovedstambogshoppe i TAF, og senere blev mor til trakehnerhingsten Blue Hors Hertug e. Schwadroneur. Hertug ligger jo som bekendt nr. 1 på DV's dressurindeks for 2008.

Endvidere er Donawind morfar til guldmedaljehoppen Diva.

På hingstesiden var han far til DV-hingsten Dolomit og trakehnerhingsten Henkel. Dolomit selv blev far til hingsten Donnavan og guldmedaljehoppen Mosegaarden Dolibra. Donnavan blev far til guldmedaljehoppen Diana Damgaard. Henkel var selv A-hest i springning.

Donauwind lavede også en del gode rideheste. Han lavede A-heste inden for både dressur, spring og military. I dressur var de mest kendte Diplomat og Drambuie, der begge blev redet af Morten Thomsen og gik Grand Prix.

Matador
Foto: Matador e. Donauwind
Foto: ©Erik Jørgensen

I Tyskland har Donauwind også sat sit præg. Han regnes for at være en af de mest betydningsfulde trakehnerhingste nogensinde. Han blev far til trakehnerhingsten Matador, der igen er morfar til elitehingsten Hohenstein. Matador er også morfar til Chronos, der blev redet af Anne van Olst. Donauwind er også morfar til Partout, der blev redet af Anky van Grunsven. Partout igen er far til Exquis Nadine redet af Hans Peter Minderhoud.

Det vel mest kendte afkom efter Donauwind er trakehnerhingsten Abdullah, der blev importeret til USA i moders liv, som det hedder. Abdullah var internationalt kendt springhest, idet han deltog i OL 1984, World Cup-finalen i 1985 og VM i ridebanespringning i 1986. Abdullah blev redet af den amerikanske rytter Conrad Holmfeld. Ved OL i 1984 var de med til at vinde holdguld til det amerikanske landshold og fik selv en individuel sølvmedalje. Det var første gang, at det amerikanske hold vandt OL-guld. I 1985 vandt Abdullah og Homfeld FEI World Cup-finalen i Berlin. I VM i Aachen i 1986 var de med til at vinde holdguld til det amerikanske landshold - også denne gang var det første gang, at amerikanerne vandt et VM. Ved VM er der jo hestebyt i den individuelle finale, og her var Abdullah og Homfeld kvalificeret. Homfeld vandt sølv, mens Abdullah blev kåret til den bedste hest. Finalen blev sendt i fjernsynet (i DR - tro det eller ej!), og det var helt fantastisk at se, hvordan Abdullah stille og roligt bar de 3 fremmede ryttere rundt i finalen, hvorimod nogle af de andre heste ikke var helt nemme. Abdullah var på det tidspunkt 15 år. Abdullah blev fornylig optaget i den amerikanske "Showjumping Hall of Fame" - bedre sent end aldrig!

I 1981 blev Donauwind solgt tilbage til Tyskland. Donauwind var kun en bedækningsæson i Tyskland i 2. omgang, så blev han igen solgt - denne gang til Canada. Senere blev han solgt til USA, hvor han døde i 1986.

Dottie, 29-4-09